Dopingpolitik | Bliv Medlem | Medlemslogin | Nyheder | Praktisk Info | Historie | Kontakt | Facebook | Træningsformer

 

De store drenges legeplads

HJØRRING: Når kroppen efter manges års intens træning er blevet nærmest perfektioneret til at slænge sig på sofaen, så kan det være lidt svært at sætte sig ind i, hvordan nogle mennesker kan tænde på at sætte sig i motionsmaskiner i jagten på et bedre liv.

Hvordan kan man sammenligne at ligge på sofaen og søbe cola og spise fyldte chokolader, chips og slik med at svede som et svin i et torturinstrument i et motionscenter???

Hos Hjørring Styrkesport har de ingen problemer med at lokke folk til at komme og træne. Faktisk tværtimod.

Foreningen har mere end fordoblet sit medlemstal, siden de i efteråret flyttede væk fra Atletcentret og i egne lokaler på Vandværksvej. Det er ganske usædvanligt, men Hjørring Styrkesport har også gået lidt andre veje end de mange andre forskellige motionstilbud, som vælter ind over os sagesløse sofaelskere.

Hjørring Styrkesport har arbejdet meget tæt sammen med den bindegale morsingbo, Asbjørn Riis, som efter mange års wrestling i USA har skabt en række sjove motionsredskaber, som udfordrer det indre legebarn i selv de største mandfolk.

Blandt nyskabelserne er en række betonkugler, som er blevet støbt i forskellige størrelser. De skal så løftes op over en bjælke, som kan reguleres i højde. Det er en øvelser, som både kan få sveden frem på panden, men også indbyder til lidt godmodig konkurrence.

Sjovt og hårdt er det også med farmerwalk, hvor to stålstativer skal fragtes fra den ene ende af rummet til den anden ... og de stærkeste kan så putte vægte på for at gøre udfordringen hårdere. Det er nu alt andet rigeligt bare at starte med de nøgne stativer.

En tredie nyhed eret stativ på små meder, som skal skubbes hen over gulvet. Også her kan der smides vægt på, hvis udfordringen skal gøres større. Og skal det være sjovt, så kan man lave cirkeltræning ved at gå sammen med to makkere, som så skal skubbes fra den ene ende, hvorefter man bytter plads og selv bliver skubbet to ture, mens de andre skiftes til at skubbe.

- Vi kan se, at det er noget, som alle godt kan li, siger Claus Højrup, der er kasserer i Hjørring Styrkesport.

Selv om flytningen og nye redskaber har kostet omkring 200.000 kroner, så kan han prale af det vel nok billigste tilbud på motion i hele Hjørring. 1800 kroner for et helt års træning ... og så er der fri træning fra klokken fem om morgenen til 23 om aftenen.

- Vi har fået lavet et system, så folk selv låser sig ind, når de vil træne. Vi startede med, at det skulle være fra klokken seks om morgenen, men kunne se, hvordan folk faktisk forsøgte at komme ind tidligere. Derfor har vi lavet det allerede fra klokken fem, fortæller Claus Højrup.

- Så 1800 kroner for et års træning er billigt. Bor du på et kollegieværelse uden bad, så er det faktisk billigt at bade hos os ... og så kan du træne oveni, hvis du har lyst, smiler kassereren.

Hjørring Styrkesport er faktisk så glade for deres nye lokaler, at de i weekenden 27. og 28. marts inviterer indenfor til åbent hus ... og alle gæster får tilbud gratis træning i hele april.

- Ja, helt gratis er det måske ikke. De skal betale et depositum for en nøgle, men de 100 kroner får de selvfølgelig tilbage, når de afleverer nøglen igen, siger Claus Højrup.

Med en helt masse gratister og allerede mere end en fordobling af medlemstallet på få måneder skulle man tro, at Hjørring Styrkesport kommer til at sprænge de fysiske rammer for, hvad de kan klare i de nye lokaler. Det er Claus Højrup nu ikke bange for.

- Vi har 600 kvadratmeter her, hvor vi i Atletcentret havde omkring 200 kvadratmeter. Samtidig har vi egentlig ikke mærket, at der er kommet så mange flere medlemmer. Måske fordi de bliver spredt meget mere ud, efter at vi har fået de nye åbningstider, forklarer han.

Derfor håber han også, at rigtigt mange vil lægge vejen forbi Vandværksvej mellem 11 og 14 lørdag 27. og søndag 28. marts.

 toto


 

Fra Vendelboposten 17/3-2010

   Tilbage....

 

 

CMS hjemmeside fra Net For Dig, Hjørring